Aangifte verplicht als geen “uitnodiging” ontvangen van de belastingdienst?

"Ja en Nee" is het enige juiste antwoord! Ja: Ja, het is verplicht een aangifte inkomstenbelasting in te dienen als u inkomsten hebt genoten of vermogen heeft waarover nog geen of te weinig belasting is betaald, bijvoorbeeld via loonbelasting of voorlopige aanslagen. Nee: Nee, u bent NIET verplicht aangifte te doen als u nog geld terugkrijgt! Maar natuurlijk doet u dan aangifte! Maar al te vaak wordt er teveel loonbelasting ingehouden (die mag u verrekenen met de te betalen inkomstenbelasting) of wordt er geen rekening gehouden met uw heffingskorting, met name bij meerdere werkgevers in een jaar. Misschien nog bepaalde aftrekposten? Proefberekening: Check het in ieder geval even door een proefberekening te doen. Let op! Maakt u gebruik van de voor-ingevulde aangifte, dan bent u altijd verplicht de aangifte in te dienen. Bel ons daarom even voor een gratis quick scan en wij kunnen dan vrij snel zien of u wel of niet recht heeft op een teruggaaf!

 

Langendorff Tax Consultancy helpt u, bel vandaag nog of mail naar advice@langendorff.eu